Skip to main content
Met de Team-functie kun je je persoonlijke account omzetten naar een teamaccount of deelnemen aan een bestaand team om met anderen samen te werken.
Let op: zodra je je persoonlijke account hebt omgezet naar een teamaccount, kun je niet downgraden naar een persoonlijk account.
Daarnaast kun je:
  • Andere gebruikers uitnodigen om lid te worden van je team en de resources van het team met hen delen;
  • De rechten van je leden voor de resources van het team beheren door verschillende rollen toe te wijzen;
  • Gebruiksgegevens voor elk teamlid analyseren.

Upgraden naar een teamaccount

Standaard is je account een persoonlijk account. Om je persoonlijke account om te zetten naar een teamaccount, ga je naar Teaminstellingen, klik je op de knop Upgraden naar teamaccount en volg je de instructies om de upgrade te voltooien.

Rol

Een rol is een set rechten die bepaalt welke acties een lid binnen een team kan uitvoeren. Er zijn 5 rollen in één team: Eigenaar Het lid met de rol Eigenaar heeft dezelfde rechten als leden met de rol Admin. De Eigenaar is het lid dat het team heeft aangemaakt. Dit is een speciale rol en elk team kan slechts één Eigenaar hebben. Admin Admin-leden kunnen alle Novita AI-instellingen bewerken, aankopen doen, facturering bijwerken en lidmaatschappen beheren. Ze kunnen ook de toegang van andere superbeheerders intrekken. Ontwikkelaar Ontwikkelaar-leden hebben toegang tot alle accountresources, behalve lidmaatschapsbeheer en facturering. Basis Basisleden hebben alleen toegang tot resources die ze zelf hebben aangemaakt en kunnen resources die door andere teamleden zijn aangemaakt niet bekijken of beheren. Facturering Factureringsleden kunnen alle factureringsgerelateerde functies beheren, waaronder betalingen afhandelen, facturen controleren en abonnementen beheren.

Rechtendetails

Rechten bepalen wat elk teamlid op Novita AI kan doen. Elk recht wordt bepaald door de volgende dimensies:
  • Rol: De rol die aan een lid is toegewezen, bepaalt het standaardbereik van hun rechten.
  • Actie: Ofwel Lezen/Write (aanmaken, bijwerken, verwijderen, opvragen) of Bekijken (alleen opvragen en weergeven).
  • Gegevensbereik:
    • Alle: Toegang tot resources die door elk teamlid zijn aangemaakt.
    • Eigen: Alleen toegang tot resources die het lid zelf heeft aangemaakt.
Als een rol niet wordt vermeld voor een bepaalde resource, heeft die rol geen rechten voor die resource.

Toegangsprincipes per rol

Account

Facturering

Budget: Ontwikkelaar- en Basisleden kunnen alleen hun eigen budgetten bekijken.

GPU Instance-instellingen

GPU-resources

Basisleden kunnen alleen werken met hun eigen Instances, Templates, Storage, Jobs en Serverless-resources.

Model APIs

API-sleutel: Ontwikkelaar- en Basisleden kunnen alleen hun eigen sleutels beheren. LLM Dedicated Endpoints: Basisleden hebben alleen toegang tot hun eigen endpoints.

Bare Metal

Alleen Eigenaar, Admin en Ontwikkelaar kunnen offerteaanvragen indienen en bestellingen plaatsen. Basisleden kunnen alleen bekijken.

Teambeheer

Ledenbeheer: Ontwikkelaar-, Basis- en Factureringsleden kunnen alleen de ledenlijst bekijken. Uitnodigen, verwijderen of rollen wijzigen is beperkt tot Eigenaar en Admin.

Leden uitnodigen

Zodra je bent geΓΌpgraded naar een teamaccount, kun je andere gebruikers uitnodigen om lid te worden van je team door op de knop Leden uitnodigen te klikken in de Teaminstellingen.
Let op:
  • Momenteel kun je maximaal 200 leden uitnodigen voor je team.
  • Aan elk lid moet een Rol worden toegewezen om toegang te krijgen tot de resources van het team.
  • Het e-mailadres dat je invoert, wordt gebruikt om een uitnodigingslink naar het lid te sturen. Het lid kan lid worden van het team nadat hij of zij bij Novita AI is ingelogd met hetzelfde e-mailadres.

Leden beheren

In de Teaminstellingen kun je je teamleden of openstaande uitnodigingen beheren.

Rol van lid bewerken

Om de rol van een lid te bewerken, klik je op het Instellingenpictogram aan de rechterkant van de rij van het lid, klik je vervolgens op de knop Bewerken en volg je de instructies om de rol te wijzigen. Let op: nadat de rol is gewijzigd, moet het lid opnieuw inloggen bij Novita AI voordat de nieuwe rol van kracht wordt.

Lid verwijderen

Om een actief lid uit je team te verwijderen, klik je op het Instellingenpictogram aan de rechterkant van de rij van het betreffende lid, klik je vervolgens op de knop Verwijderen en wordt er een bevestigingsdialoog weergegeven. Klik op Verwijderen om de verwijdering te bevestigen.

Openstaande uitnodiging annuleren

Om een openstaande uitnodiging te annuleren, klik je op het Instellingenpictogram aan de rechterkant van de rij van het lid, klik je vervolgens op de knop Uitnodiging annuleren en wordt er een bevestigingsdialoog weergegeven. Klik op Bevestigen om de annulering te bevestigen.

Auditlogs

Auditlogs bieden een gedetailleerd overzicht van belangrijke resourceacties die binnen een team zijn uitgevoerd en kunnen worden gebruikt om de activiteiten van teamleden te volgen. Voorlopig kunnen alleen de eigenaar en admin-leden de auditlogs bekijken. Om de auditlogs te bekijken, ga je naar de Teaminstellingen.
Laatst gewijzigd op 10 augustus 2026